cheesecake.
Emil kom ju hit i eftermiddags och skulle hjälpa mig med att göra efterrätter och jag tänkte vara lite hemlig för att överraska Emilie, Jessica och Josefine på lördag men då kom jag på att jag inte skulle kunna lägga in bilderna idag och sådär. Så jag lägger av med mitt hemlighetsmakeri och slänger in både bilder och recept :)
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ägg
2 dl strösocker
1 pkt philadelphiaost (200 g)
4-5 digestivekex
När du gör cheesecake behöver du tre olika bunkar, den tredje behöver vara störst för det är den du ska blanda allting i i slutet.
Skål 1:
Häll i grädden och vispa tills den blir hård.

Separera äggen och häll vitan i skål 2 och gulan i skål 3. Det är lättast att använda händerna.

Skål 2:
Vispa vitan till ett hårt skum, när du kan vända skålen upp och ner över huvudet utan att skummet faller ur är det klart.


Skål 3:
I den tredje skålen blandar du äggulorna, sockret och philadelphiaosten till en jämn smet. Försök få bort så mycket klumpar som möjligt och dela gärna philadelphiaosten innan du lägger i den, tex med sked.

Nu är det dags att blanda ner alla ingredienserna i skål 3. Börja med att vända ner grädden och rör till en jämn smet.

Gör sedan likadant med äggviteskummet.

Lägg 4-5 digestivekex i en plastpåse, knyt den och använd en kavel för att smula sönder kexen. Tänk att du kavlar ut en deg och försök få kexen så finfördelade som möjligt. Häll kexsmulorna i en pajform och fördela jämnt så det täcker hela botten.
Häll smeten över kexsmulorna, täck med aluminiumfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.


Det är smart att ta ut cheesecaken ur frysen ca 15-30 minuter innan servering så den hinner mjukna lite och blir krämigare i smaken.
Lycka till! :)
(Tack Emil för att du ställde upp och tog alla bilder, jag älskar dig <3)
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
3 ägg
2 dl strösocker
1 pkt philadelphiaost (200 g)
4-5 digestivekex
När du gör cheesecake behöver du tre olika bunkar, den tredje behöver vara störst för det är den du ska blanda allting i i slutet.
Skål 1:
Häll i grädden och vispa tills den blir hård.

Separera äggen och häll vitan i skål 2 och gulan i skål 3. Det är lättast att använda händerna.

Skål 2:
Vispa vitan till ett hårt skum, när du kan vända skålen upp och ner över huvudet utan att skummet faller ur är det klart.


Skål 3:
I den tredje skålen blandar du äggulorna, sockret och philadelphiaosten till en jämn smet. Försök få bort så mycket klumpar som möjligt och dela gärna philadelphiaosten innan du lägger i den, tex med sked.


Nu är det dags att blanda ner alla ingredienserna i skål 3. Börja med att vända ner grädden och rör till en jämn smet.

Gör sedan likadant med äggviteskummet.

Lägg 4-5 digestivekex i en plastpåse, knyt den och använd en kavel för att smula sönder kexen. Tänk att du kavlar ut en deg och försök få kexen så finfördelade som möjligt. Häll kexsmulorna i en pajform och fördela jämnt så det täcker hela botten.
Häll smeten över kexsmulorna, täck med aluminiumfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar.


Det är smart att ta ut cheesecaken ur frysen ca 15-30 minuter innan servering så den hinner mjukna lite och blir krämigare i smaken.
Lycka till! :)
(Tack Emil för att du ställde upp och tog alla bilder, jag älskar dig <3)
Kommentarer
Postat av: Ems
puss på dig
Postat av: Emil
De blev ju ganska fina bilder ändå ^^ med text och allt, superbra <3
Trackback