KYCKLINGGRYTA.

Har nyss ätit en jättegod kycklinggryta med in storasyster. Fick ett ryck igår när jag och pappa åkte och handlade och fick för mig att jag skulle göra en kycklinggryta så jag köpte lite kyckling och cremefraiche och sedan improviserade jag idag när jag lagade den :) Blev ett väldigt bra resultat för att vara första gången i mitt liv som jag lagar kycklinggryta.

Dethär behöver du för 2-3 portioner:

- 2 tinade kycklingfiléer (lägg i en platspåse och tina i en skål med varmt vatten någon timme)
- 1 burk skivade champinjoner
- 1 gul lök 
- 2 buljongtärning (jag tog en tärning kött- och en grönsaksbuljong)
- 2 dl vatten
- 2 dl cremefraiche
- Soja, peppar, salt 


- Skär den upptinade kycklingen i små tärningar, stek i smör i en stor gryta.
- Hacka löken och häll spadet av svampen, häll ner det i kycklingen när den är nästan färdigstekt, låt det steka med kycklingen tills allt känns genomstekt.
- Tillsätt ca 2 dl vatten och smulade buljongtärningar (jag finhackar dem med kniv för att slippa bli kladdig) och låt koka under lock i ca 5 minuter.
- Passa på att göra salladen under tiden. 

- Tillsätt 2 dl cremefraiche och låt alla ingredienser koka ihop till en sås.
- Krydda med svartpeppar, salt eller vad du tycker passar.
- Tillsätt ca 2 tsk soja för att såsen ska få en fin färg och för att förstärka smakerna.  

Servera med kokt ris och en fräsch sallad :)

Kom att tänka på denhär gamla reklamen när jag hackade lök förut... "NU HAR JAG HACKAT LÖKEN!" Haha, så jag kände att jag var tvungen att leta rätt på den och fräsha upp era minnen om ni glömt den :)



Puss på er <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0